En god start på dagen


Har du gode morgenvaner?

Hvordan starter du din dag? Har du et morgenritual? Din måde at få en god start på dagen?

Du kender sikkert også de der dage, hvor alt går skævt på den ene eller anden måde. Og hvor det egentlig startede allerede da du tog det forkerte ben først ud af sengen.

Stress og irritationer eskalerer.

Du kender sikkert også til at en dag, hvor du giver dig selv god tid til at vågne og til at nyde livet og glæde dig - sådan en dag bliver bare anderledes rar. Og glad. Og mere overskudsagtig.

Og hvor meget tid tror du egentlig der skal til for at gøre denne forskel?

Jeg har efterhånden opdaget hvor vigtigt det egentlig er at komme godt eller rigtigt i gang med dagen. Opdaget hvordan morgenens humør kan smitte af på resten af dagen. Og opdaget hvor lille indsats der egentlig skal til, for at give en stor forskel for resten af dagen.

Det starter egentlig bare med den gode intention.

Hvis du stresser ud af sengen så snart vækkeuret ringer - og straks fyldes af bekymringer - er der stor sandsynlighed for at resten af din dag fortsætter i samme mønster. Og er du en del af en familie er der også stor fare for at du smitter og sætter et stresset aftryk på din families dag.

Hvis du i stedet sørger for lige at vågne med ro og nærvær - vil du have større sandsynlighed for at skabe dig en god dag. Og det handler måske bare om 1 minut.

For eksempel brugte jeg lige et splitsekund her til morgen på at glæde mig over det dejlige sommervejr, der viser sig i dag. Hvis jeg var stresset, ville jeg ikke lægge mærke til det. Men det at huske at nyde solen og blomsterne giver en helt anden slags overskud til at møde dagen.

Du kan endda allerede fra morgenstunden beslutte dig for hvilken slags dag du har lyst til at have i dag. Skal den være rolig, aktiv, glad, omsorgsfuld, nydende eller ?


Mine personlige morgenritualer

Kodeordet for mig er at starte dagen på en frisk. Hver dag er en ny dag - en ny begyndelse. Og jeg tænker i fire trin:

  • "Ud af asken". Vi bruger natten og søvnen til at fordøje dagens indtryk. Både fysisk og mentalt. Så jeg har fokus på først at lade krop og sind afslutte disse fordøjelser og slippe resterne.
  • Grounding. Det handler om at finde roen og taknemmeligheden. Lige at mærke jordforbindelsen inden stressen sætter ind.
  • Opladning. Jeg finder energien og stemningen til den kommende dag. Starte kroppen med lidt bevægelse og den morgenmad, den har brug for.
  • Intention for dagen. Skal det være en dag fyldt med glæde, ro, energi? Eller hvad skal dagens kodeord være? Hvem og hvad skal have særlig opmærksomhed i dag?

Læs også:

november 16, 2017

januar 9, 2019

august 30, 2018

Om Mette la Cour


Jeg er rejsende. Rejsende i livet. Søgende.

En gang troede jeg, at jeg kunne finde livets mening, og så ville alt være godt. Men hver gang jeg har fundet et svar, dukkede der nye spørgsmål op. Eller flere svar. Mulige svar.

Nu ved jeg, at jeg vil finde rigtig mange svar. Men aldrig det endelige svar. Så jeg søger resten af livet.

Og alt ER godt

Follow me