Forandringer i livet

Forandringer i livet kan skabe uro og bekymring. Uanset om forandringerne starter i omgivelserne - eller kommer indefra.

Forandringer i omgivelser kan være ændringer i job-situationen, familien eller lignende. De kommer ofte pludseligt - hvor du står ved en endestation, og skal finde en ny vej.

Forandringer indefra kommer gerne snigende. En stigende utilfredshed eller rastløshed. Hvor du mærker at det er ved at være tid til noget andet. Mange gange ved du ikke hvad - men bare at der skal ske noget.

Uanset hvad der starter behovet for forandring i livet - rusker det op i vores vante trummerum og introducerer tvivl og bekymring. Måske en blanding af glad spænding og tvivl om det er det rigtige. Og bekymringer for fremtiden.

Læs mere: Når du skal videre - men ikke ved hvorhen


Da jeg blev halvtreds.

Da jeg blev 50, gav jeg mig selv en opgave.

Ja det er lidt sjovt, hvordan milepæle i livet får os til at gøre status, se frem og sætte intentioner.

Nytåret sætter gang i nytårsfortsætterne...

Et månedsskifte giver anledning til at planlægge næste måned....

Fødselsdage er en markering, der kan få os til at reflektere og se frem...

Ja - bare at vågne hver morgen og sætte en intention for dagen ....

Men 50 år er alligevel noget...

Altså - "nu er de første 50 år gået - hvad er intentionen for de næste 50?" - agtigt.

(Egentlig et lidt vildt perspektiv, når jeg tænker over det..)


Nå - men den opgave jeg gav mig selv var, at jeg inden min næste runde fødselsdag, skulle bringe mig i en position, hvor jeg selv fuldstændig kunne bestemme over resten af mit arbejdsliv. Altså hvad, hvor meget og hvornår osv. Fleksibilitet og mening var nøgleordene.

Jeg havde ikke den helt store plan for hvordan det skulle udmønte sig. Men jeg havde nogle ideer...


Der manglede noget...

Inden jeg nåede de 50 havde jeg i flere år været på en udviklingsrejse.

Jeg var kommet forbi det punkt, hvor jeg oplevede at have opnået det, der forventedes af mig. Dejlig familie og voksne børn godt på vej. Lovende karriere. Styr på bolig og økonomi. Men jeg oplevede også at der manglede noget.

Jeg trivedes ikke rigtigt. Eller kedede mig måske i alt det forudsigelige?

Jeg fik stress. Tvivlen og uroen voksede i mig.

Der manglede noget "mig".

I de år skiftede jeg gradvis fra at være styret af omverdenens forventninger - til at være "indrestyret".

Jeg gik på opdagelse i hvad jeg egentlig er for en - hvad jeg brænder for og hvad der gør livet værd at leve for mig.

Og min 50 års opgave til mig selv, udsprang af at et ønske om at de næste 50 år af mit liv skulle udspringe af passion og mening. At jeg ville gøre en forskel. At det (også) skulle handle om mig.

(Jeg siger "også" - for mange tror at hvis det skal handle om mig - så er det på bekostning af andre. Men jeg har opdaget - at hvis det handler om mig - kommer det også i høj grad også til at handle om andre.)


I dag sidder jeg og reflekterer og gør status igen - på baggrund af et par aktuelle mærkedage.

Jeg er egentlig godt på vej. Synes jeg.

Og jeg er glad for at jeg valgte at påtage mig denne opgave - selvom jeg ikke vidste hvor den vil føre mig hen.

Det ved jeg nok heller ikke til fulde i dag - men min retning er sat - og jeg tager turen et skridt ad gangen.


Forandringer i livet - indefra

Jeg fortæller dig denne historie, fordi jeg gerne vil fortælle dig, at hvis du mærker den samme uro, som jeg gjorde - og måske inderst inde ved at der mangler en stor del af dig i dit liv - så er det aldrig for sent at tage affære.

Det er aldrig for sent at sørge for sin egen trivsel - at bringe sig selv mere på banen.

Selvom det kan være utrolig skræmmende og svært - så gør selv de små skridt en forskel.

Selvom om man ikke aner hvad det skal føre til - så start et sted.

Gør noget nyt.

Sæt farten lidt ned, så du kan mærke dig selv.

Gør noget godt - for dig selv og andre.

Prioriter en gammel eller ny interesse.


Forandringer i livet - udefra

Jeg har også oplevet at komme igennem forandringer, der kom udefra. Men den historie må du få en anden dag.

Min erfaring med dem er, at det er nemmere at tackle dem, så snart du har accepteret det, der sker - fx. at miste sit job - og tager det til dig som en ny mulighed for dig. Tackle det som en forandring, du egentlig også trængte til.

Så her kan du også få glæde af at sætte farten lidt ned og mærke dig selv.

Hvad gør dig glad?

Er der noget du brænder for?

Er det tid til at gøre noget nyt?

Læs mere: Komfortzone – sådan lærer du din at kendeLæs også:

maj 19, 2021

juni 30, 2017

oktober 26, 2017

Om Mette la Cour


Jeg er rejsende. Rejsende i livet. Søgende.

En gang troede jeg, at jeg kunne finde livets mening, og så ville alt være godt. Men hver gang jeg har fundet et svar, dukkede der nye spørgsmål op. Eller flere svar. Mulige svar.

Nu ved jeg, at jeg vil finde rigtig mange svar. Men aldrig det endelige svar. Så jeg søger resten af livet.

Og alt ER godt

Follow me