En stressfri dag kommer godt fra start.

Det er helt tydeligt for mig.

Den første halve til hele time hver dag sætter tonen for resten af dagen.

Vågner jeg med øv, stress og uro - og har lidt for travlt med at komme ud af døren - smitter det som regel af på resten af dagen. Det bliver en dag hvor jeg er træt, uoplagt eller irritabel og brokkende.

 Vågner jeg til gengæld med glæde og har ro til at nå det jeg skal - ja så glæder jeg mig til dagen og kan møde min arbejdsdag med overskud. Til opgaver og kolleger.

 Derfor forsøger jeg også at være omhyggelig med hvordan jeg starter min dag. Og jeg ved, at der er flere ting jeg selv kan gøre. Små ting, der kan gøre en forskel.

De små tricks, du faktisk har indflydelse på.

Jeg har fundet en genial app. En soveapp med vækkeur til mobilen. Jeg giver den en halv times interval til at vække mig i. Og så forsøger den at finde det bedste tidspunkt at vække mig i. Efter jeg har taget den i brug er jeg aldrig vågnet med et sæt til uret kimen.

Og den fungerer også i flytilstand - så jeg undgår forstyrrende lyde natten igennem.

Den kræver dog få minutters standhaftighed. Den app. For når jeg tager mobilen i hånden for at slukke alarmen, skal jeg modstå trangen til at checke mails, facebook osv. Det må ikke være input fra den kant, der skal sætte dagsformen.

I stedet yder jeg humøret og kroppen opmærksomhed. Nattens drømme og tanker kan godt trække spor. Det rydder jeg op i - og finder glæden og energien til dag nye dag.

Jeg er glad for at jeg er vågnet. Jeg er glad for at have en ny dag med oplevelser.

Måske tager jeg udgangspunkt i dette: "Denne dag bliver en særlig dag fordi…."

Der var også en gang jeg opdagede at hvis jeg bare står 10-15 minutter tidligere op (hvor forfærdeligt jeg end syntes det var) så er det en god investering. For det giver mig den ro til at få mig selv med ud af døren i "hel stand".


Læs også:

marts 31, 2020

maj 19, 2021

januar 13, 2021

Om Mette la Cour


Jeg er rejsende. Rejsende i livet. Søgende.

En gang troede jeg, at jeg kunne finde livets mening, og så ville alt være godt. Men hver gang jeg har fundet et svar, dukkede der nye spørgsmål op. Eller flere svar. Mulige svar.

Nu ved jeg, at jeg vil finde rigtig mange svar. Men aldrig det endelige svar. Så jeg søger resten af livet.

Og alt ER godt

Follow me